German Culture and Politics


Friday, October 13, 2006

Axel Springer AG; grootste uitgever van Europa kiest voor Getronics PinkRoccade (Getronics)

Getronics PinkRoccade kondigt de ondertekening aan van een contract met de grootste uitgever in Europe, Axel Springer AG (Zeitungsgruppe Welt/Berliner Morgenpost). Dit betreft een overeenkomst voor de bouw van een nieuw Content Management Systeem (Escenic Media System) voor de websites van Die Welt en Die Welt am Sonntag.

Axel Springer AG is uitgever van titels als die Welt, Berliner Morgenpost, Bild en Autobild. De website van die Welt is een van de grootste nieuwssites van Duitsland. Axel Springer werkt op dit moment aan de implementatie van één geïntegreerde redactie voor verschillende print- en online publicaties, uitgegeven door de Zeitungsgruppe Welt/Berliner Morgenpost (die Welt, Welt am Sonntag, Welt Kompakt en Berliner Morgenpost), waarvan de “online first” strategie deel uitmaakt. Deze ontwikkeling, een veranderde behoefte van de bezoekers en de groei in mogelijkheden op Internet, heeft geleid tot het besluit een modern en state-of-the-art CMS-systeem te implementeren.

Na een zorgvuldig selectietraject zijn Getronics PinkRoccade en Escenic geselecteerd vanwege de diepgaande kennis van en ervaring met de uitgeverswereld. Tevens is er een volwassen en bewezen systeem aangeboden, ondersteund door de juiste referenties. Ook werd positief beoordeeld dat Getronics PinkRoccade in staat is om projecten in een korte periode internationaal vanuit Nederland uit te rollen en internationaal te beheren.

Het Escenic systeem is een bewezen oplossing voor mediabedrijven met diverse sites, hoge interactiviteit en de potentie om de wensen te vervullen van een veeleisende markt die sterk in beweging is.

Voor Getronics PinkRoccade betekent deze opdracht een versteviging van haar leidende positie in het mediasegment, vooral met betrekking tot de snel toenemende internationalisatie-strategie van mediabedrijven.

No comments: